De största fåglarna



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Fåglar är kroppens verkliga mästare. Det antas att några av de utrotade flyglösa fåglar till och med vägde 300-400 kg.

Enligt denna indikator finns även pterodactyler, som hade en massa på 250 kg, kvar. Det var riktigt, för att lyfta en tung kropp i luften krävdes också ett vingstång på upp till 15 meter.

Idag har fåglarnas storlek och vikt blivit mer blygsam. Detta kommer att ta hänsyn till både fågelns storlek och vikt.

Kejsarpingvin. Av hela pingvinfamiljen är detta den största släkten. Hannar kan växa upp till 122 cm och väga upp till 40-45 kg. Dessutom är denna fågels muskelmassa den största av alla fåglar, detta uppnås på bekostnad av bröstet. Fågeln har svart fjäderdräkt på ryggen och vit på bröstet. Detta hjälper till att gömma sig i vattnet för fiender. För första gången fick folk veta om sådana pingviner under Bellingshausen-expeditionen 1819-1822. Stora fåglar lever i isen runt Antarktis, men de kan också komma in i södra kontinenten för att para och kläcka avkomma. Totalt har forskare räknat 38 kolonier av kejsarpingvinen, det totala antalet individer i dem är cirka 300 tusen. Denna havsfågel finner sin mat i havet. Samtidigt jagar kejsarpingviner i grupper. När jakt efter fisk och krill simmar fåglarna med en hastighet av 3-6 km / h och kan dyka till ett djup av 500 meter. Dessa pingviner kan stanna under vatten i upp till 15 minuter. Fåglar har få naturliga fiender, därför kan de leva upp till 25 år.

Stellers havsörn. Denna stora fågel tillhör hökfamiljen. Hon bor i kustregionerna i nordostasien. Den totala längden på örnen når 1,1 meter, dess vingstång är 2,5 meter. Den väger vanligtvis 7,5-9 kg. Fågelns färg är mörkbrun med vita stänk. Stellers havörnar livnär sig av fisk, ibland små däggdjur och hjärt blir rov. Fågeln bygger sina bo nära havet, i träd, högt från marken. Massiv oorganiserad turism har hotat örnens häckplatser. Som ett resultat minskades antalet arter till 7 500 individer. Idag ingår Stellers havsörn i den röda boken, skyddad av staten.

Bustard. Genom sitt utseende påminner denna fågel något om en struts. Endast busten kan flyga, eftersom den är den tyngsta av alla flygande representanter för sin klass. Stor jävel kan hittas i stäpper och halvöknar i Eurasien. Hanar är jämförbara i storlek med kalkoner, även om de väger mycket mer. Hanens kroppsvikt når upp till 20 kg, med en längd på 105-110 cm. Vingarna är också långa och breda, spännvidden är 190-260 cm. Men en tung kropp tillåter inte att starta direkt, den startar som ett tungt plan. Fågeln tar vanligtvis fart mot vinden och stiger upp. Bustarden föredrar att röra sig långsamt på marken. Dessa fåglar föredrar att krama i små flockar av samma kön. Bustards livnär sig både från växter och insekter. Bland fåglarnas naturliga fiender finns rovfåglar, liksom en räv, en varg. Avskogningen av skogar av människan fungerade som en drivkraft för en ökning av fågelpopulationen, men snart började människor förstöra denna art med sina egna aktiviteter. Totalt finns det för närvarande cirka 50 tusen bustards i naturen, varav hälften bor i Spanien.

Kran. Denna fågel är en populär favorit, många sånger och berättelser har komponerats om den. Kranar har ett omfattande utbud av bostäder, de finns i Asien, Europa, Australien och Nordamerika. Dessutom är alla arter av denna fågel alltid förknippade med vatten och våtmarker. Denna spridning berodde på det långvariga ursprunget till släktet, det är redan flera miljoner år gammalt. Tillväxten av kranar kan nå 180-190 cm, och de väger 8-9 kg. Samtidigt når vingen på en stolt fågel 2 meter. Kranar är allätande och livnär sig både från växter och djur. I kosten ingår också fisk, grodor, ormar, insekter. Kranar bygger vanligtvis sina bon i vatten, pressar vass eller träskgräs. Samtidigt förhindrar områden med vatten rovdjur från att tränga in i äggen. Vissa arter av kranar är ganska små i antal, vilket också beror på mänskliga aktiviteter.

Lockig pelikan. Representanter för denna familj hör till de största vattenfåglarna. Vuxnas kroppslängd kan nå 1,8 meter med hänsyn till en ganska stor näbb. Den dalmatiska pelikanens massa når 14 kg, och vingpinnen är 2 meter. Pelikan fick sitt namn på grund av placeringen av lockiga fjädrar på baksidan av huvudet och kronan. Denna fågel flyger bra, vet hur man ska sväva. Och pelikan känns bra i vattnet. Men de kan inte dyka på grund av tassarnas speciella struktur. Pelikan jakter fiskar genom att nedsänka huvudet och halsen i vatten. Det är därför fågeln föredrar att leva på grunt vatten. Pelikaner lever i permanenta par i en koloni på flera dussin eller 4-5 par. Fåglarna bygger sina bo på en flytande ö eller rätt i vassarna, honan gör detta, hanen tar med sig material. Idag listas den lockiga pelikan i den röda boken. I Eurasien, i början av 1900-talet, minskade antalet reservoarer som är lämpliga för arternas bebyggelse kraftigt. Som ett resultat återstod inte mer än tusen par lockiga pelikaner i Europa. Att jaga honom är förbjudet.

Svart hals. Denna fågel tillhör hökfamiljen. Den totala längden på den svarta stången är ungefär en meter, och dess vingstång är upp till 3 meter. En stor fågel väger upp till 12 kg. Den svarta gamen är en stillasittande fågel som lever vid foten av södra Europa, norra Afrika och Centralasien. Den viktigaste maten för gamar är hjort. Hennes gamar ser ut, höjning högt i luften. För att hitta mat åt sig själva kan gam flyga långa sträckor, upp till 400 km per dag. Svaga ben tillåter inte dessa fåglar att bära sitt byte med sig, så de tvingas äta så mycket skräp som möjligt när de hittar det. Eftersom gamar äter mjukvävnader valde de områden med ett milt klimat - fryst kött är inte lämpligt för dem. Fåglar lever upp till 50 år. De bygger sina bo på träd eller stenar, vanligtvis inte samlas i en koloni. För vissa människor är gamar heliga fåglar som tar hand om de dödas själar.

Svan. Dessa graciösa fåglar kan också nå stora storlekar. Svanar kan väga upp till 15 kg och har ett vingstång på upp till 2,5 meter. Vuxnas tillväxt når 180 cm. I vatten ser fåglar graciösa ut, men på land leder korta ben till klumpig promenad. Fåglar har utvecklat muskler tack vare vilka flygningar på tusentals kilometer som genomförs varje år. Svanar är mycket vackra fåglar som kännetecknas av deras hängivenhet. Både manliga och kvinnliga växer upp avkommor under livets första år eller två. Svanar lever i vattendrag, dessa kan vara sjöar, flodmynningar och till och med träsk. Och fågeln matar på små vattenväxter. Svanar kan inte dyka, de sänker sitt huvud och nacke och framsidan av kroppen i vatten. På grund av det lilla antalet icke-svanar är jakt förbjudet. I början av kallt väder flyger dessa fåglar söderut ganska sent, men de är en av de första som återvänder. Arten av svarta svanar lever i Australien och Nya Zeeland. Dessa fåglar är något mindre, och de flyger inte för att övervintra.

Albatross. Denna vandrande fågel är den största av alla som kan flyga. Kungliga albatrosser har ett rekordbrytande vingespänn på 3,7 meter. Vuxna fåglar når en vikt på 11 kg. Även om kroppsstorleken inte är så stor är albatrossens vingar enorma. Dessa fågels huvudsakliga livsmiljö är vattnet runt Antarktis. De bo på avlägsna öar. Albatrosser är vandrare som har ockuperat rester av mark i södra oceanen. Deras släkt är ganska gammalt, de tidigaste representanterna levde för 12-15 miljoner år sedan. Dessa fåglar har låg fertilitet och en lång pubertetsperiod (6-10 år), men de lever upp till 58 år. Låg dödlighet bland vuxna fåglar bidrar också till detta. Albatrossens främsta fiende är en person som förorenar naturen. Sjömän tror på vidskepelse att utseendet på stora vita sjöfåglar berättar om en kommande storm.

Cassowary. Dessa stora flygfria fåglar är de största i Australien och Nya Guinea. Namnet på cassowary kommer från det papuanska ordet för "horned head". Faktum är att fåglar har en utväxt på pannan, som för närvarande kallas en hjälm. Tillväxten hos vuxna kan nå 2 meter och de väger upp till 50 kg. Även om kassowarier inte kan flyga, kan de accelerera till 50 km / h och hoppa upp till 1,5 meter. Kvinnor är större och ljusare i färg. Benen på en rinnande fågel är mycket stark, tre-toed och har vassa klor. Kassavaror lever i tropiska skogar och leder en dold livsstil. Huvudaktiviteten är i mörkret. Den stora stora maten för fåglar är frukt, det kan också vara svamp, sniglar och små insekter, djur. Cassowaries har inga naturliga fiender, och en fågel kan till och med attackera en person om den är rädd. Som ett resultat erkändes denna fågel av Guinness rekordbok som den farligaste på planeten. Slagen av hennes vassa klor är mycket farliga och kan till och med leda till döden. Dessa fåglar lever i naturen upp till 19 år, och i fångenskap fördubblas denna period. För sitt kött, fjädrar och till och med klor har kassowarier länge varit föremål för jakt och utrotning. Idag har människor börjat skydda dem i australiensiska nationalparker.

Struts. Alla vet vilken fågel som är den största på planeten. Tillväxten av struts når 2,7 meter, och de väger 130 kg. Naturen har inte gett tunga fåglar förmågan att flyga - de har ingen köl, och bröstmusklerna är dåligt utvecklade. Vingarna själva är underutvecklade. Men tack vare kraftfulla tassar kan struts springa snabbt och accelerera till 70 km / h. Denna fågel lever på torra, trefria platser i Afrika och Mellanöstern. Vanligtvis samlas struts i små flockar, ofta betar de tillsammans med flockar av zebror eller antiloper. Fågeln är polygam, flera kvinnor lever med hanen. Under parningssäsongen upptar familjens far ett område på flera kvadratkilometer och driver bort konkurrenter från det. De stora fåglarnas huvudmat är växter, men ibland matar de också på små djur och till och med skräp. Strutsar har inga tänder, så de måste svälja små stenar för att mala mat. Denna fågel lägger också de största äggen, som också inkuberas av hanen. De väger upp till 2 kg och är 15-21 cm långa. Strutsen har också de största ögonen i djurvärlden, som har ännu större vikt än hjärnan. Afrikanska strutsar lever också ganska länge, upp till 75 år.


Titta på videon: Fåglar smartare än apor?


Tidigare Artikel

Murphobaccountology

Nästa Artikel

Tjugonionde graviditetsveckan